Forum Jump Gallery Social Groups vBLive Garage Register Now Videos Link To Us Store Site Map TSBs
Cobalt SS Network Forums
The Cobalt SS Network is the leading resource for all Chevy Cobalts and related Delta
platform cars. Registered users do not see the above ads. Please Register - It's Free!
Vendor Forums



Go Back   Cobalt SS Network > Engine Technical Discussion > 2.0L LNF Performance Tech
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Home Regional All Albums   FAQ Members List
2.0L LNF Performance Tech 260hp and 260 lb-ft of torque Turbocharged tuner version.
Technical Discussions ONLY!

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-12-2011, 12:58 PM   #1
Senior Member

Points: 5,871, Level: 49
Points: 5,871, Level: 49 Points: 5,871, Level: 49 Points: 5,871, Level: 49
Level up: 61%, 79 Points needed
Level up: 61% Level up: 61% Level up: 61%
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%

 
Join Date: 09-06-08
Location: east coast
Member #: 29449
Posts: 1,237
iTrader: (3)
Check out my gallery  Check out my vbgarage 

Aluminum flywheel = CEL p0300 p0301 p0302?

Just as the thread states. I know it may sound stupid that a flywheel can cause a CEL but just hear me out.

I recently installed an aluminum flywheel and a clutchmasters stage 4 in my car. I have only 40 miles on the car and anytime I come to a stop for 30 seconds to 1 minute the car is flashing the check engine light. It runs completely fine for normal driving with no audible misfires or sputtering. I have not beat on the car with the new clutch in it so I can't tell you how it's doing at WOT.

I threw the scanner on there and p0300, p0301, and p0302 all show up. I've read that because the flywheel revs faster the computer thinks it's a misfire or knocking? I reset the codes and let the car idle in the driveway for a minute and they come right back. I know this is very common when Subaru's put in a light flywheel but I haven't heard anything for the Cobalt's yet.

Andrew
__________________
2012 Mustang 5.0
1992 Mustang 5.0
slowstang is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2011, 05:14 AM   #2
New Member

Points: 1,383, Level: 20
Points: 1,383, Level: 20 Points: 1,383, Level: 20 Points: 1,383, Level: 20
Level up: 83%, 17 Points needed
Level up: 83% Level up: 83% Level up: 83%
Activity: 0.4%
Activity: 0.4% Activity: 0.4% Activity: 0.4%

 
Join Date: 11-21-10
Location: Missouri
Member #: 57697
Posts: 68
Images: 3
iTrader: (0)
Check out my gallery  Check out my vbgarage 

i had the same problem untill i put a new battery in. before that it would just spit and sputter at ideal. Put the new battery in and well off. I thought i was my flywheel to. hope this helps.
A.J. is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2011, 08:06 AM   #3
Senior Member
Points: 10,035, Level: 66
Points: 10,035, Level: 66 Points: 10,035, Level: 66 Points: 10,035, Level: 66
Level up: 97%, 15 Points needed
Level up: 97% Level up: 97% Level up: 97%
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%

 
Join Date: 10-24-08
Location: Dark side of the Moon
Member #: 31219
Posts: 3,356
Images: 4
iTrader: (10)
Check out my gallery  Check out my vbgarage 

Never had that with the SPEC LW FW but it did log a few more misfires than the stock FW. If you have access to HPTuners, raise the idle to 900 rpm and see if that helps.
__________________
'12 Camaro T3 Edition LS3 M6 - SLP TVS2300 & stuff on corn squeezins'
Iam Broke is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2011, 02:52 PM   #4
New Member
Points: 3,262, Level: 35
Points: 3,262, Level: 35 Points: 3,262, Level: 35 Points: 3,262, Level: 35
Level up: 42%, 88 Points needed
Level up: 42% Level up: 42% Level up: 42%
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%

 
Join Date: 04-26-10
Location: Homestead, FL/fredneck, MD
Member #: 54354
Posts: 191
iTrader: (0)
Check out my gallery  Check out my vbgarage 

i"ve been having the same problem with my excedy. only on the e tune, on 93 it's fine
__________________
09 YELLOW SS/TC
SRI, MPx exhust, injen charge pipe, catless dp, trifecta e60 tune
MPx catch can, Forge BPV(yellow spring), excedy hyper single
LSD, RPD, USB, ARMREST!
98 Neon ACR COUPE
Headers, intake, msd ignition, HELLA Horn kit, Custom faded black paint
Yellow09LNF is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2011, 05:05 PM   #5
Senior Member

Points: 5,871, Level: 49
Points: 5,871, Level: 49 Points: 5,871, Level: 49 Points: 5,871, Level: 49
Level up: 61%, 79 Points needed
Level up: 61% Level up: 61% Level up: 61%
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%

 
Join Date: 09-06-08
Location: east coast
Member #: 29449
Posts: 1,237
iTrader: (3)
Check out my gallery  Check out my vbgarage 

I swapped the coils around to see if the CEL would follow the coils and it doesn't.

Quote:
i had the same problem untill i put a new battery in. before that it would just spit and sputter at ideal. Put the new battery in and well off. I thought i was my flywheel to. hope this helps.
Might not be a bad idea to put a meter on the car and see what voltage it's getting. It is over 3 years old now.

Quote:
Iam Broke - Never had that with the SPEC LW FW but it did log a few more misfires than the stock FW. If you have access to HPTuners, raise the idle to 900 rpm and see if that helps.
Yes I plan on raising it to 900 or so. It should making taking off alittle easier too.
__________________
2012 Mustang 5.0
1992 Mustang 5.0
slowstang is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2011, 05:25 AM   #6
Senior Member
Points: 5,315, Level: 46
Points: 5,315, Level: 46 Points: 5,315, Level: 46 Points: 5,315, Level: 46
Level up: 83%, 35 Points needed
Level up: 83% Level up: 83% Level up: 83%
Activity: 0.7%
Activity: 0.7% Activity: 0.7% Activity: 0.7%

 
Join Date: 04-15-09
Location: La porte
Member #: 43441
Posts: 580
iTrader: (0)
Send a message via Yahoo to 20redline
Check out my gallery  Check out my vbgarage 

Just installed a clutch master stage 3 put in 1000 miles tuned for e85 car ran good, raced a couple of people then all of a sudden started getting a flashing cel put the scanner was getting those same codes. Cleared computer and it went away hasn't came back yet.
__________________

09 Cobalt SS/TC, k&n intake, mpx Downpipe, hahn upper and lower cp, stage 1 3 bar, clutch master stage 3, e85, HP Tuned. Tenzo R springs, 245/40/18, LED inside lighting,
20redline is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2011, 04:54 PM   #7
Senior Member

Points: 5,871, Level: 49
Points: 5,871, Level: 49 Points: 5,871, Level: 49 Points: 5,871, Level: 49
Level up: 61%, 79 Points needed
Level up: 61% Level up: 61% Level up: 61%
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%

 
Join Date: 09-06-08
Location: east coast
Member #: 29449
Posts: 1,237
iTrader: (3)
Check out my gallery  Check out my vbgarage 

Fast forward 2 weeks and added 300 miles on the car. After a long 100 mile drive to the beach it just stopped flashing the CEL all together. No CEL or anything now...weird.
__________________
2012 Mustang 5.0
1992 Mustang 5.0
slowstang is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2011, 05:34 PM   #8
Banned

Points: 10,946, Level: 69
Points: 10,946, Level: 69 Points: 10,946, Level: 69 Points: 10,946, Level: 69
Level up: 24%, 304 Points needed
Level up: 24% Level up: 24% Level up: 24%
Activity: 19.0%
Activity: 19.0% Activity: 19.0% Activity: 19.0%

 
Join Date: 10-24-08
Location: Vine Grove Kentucky
Member #: 31197
Posts: 12,838
Images: 6
iTrader: (2)
Check out my gallery  Check out my vbgarage 

If a clutch was installed and ect. look into the wiring, check your grounds i can almost guarentee your issue lies there.....!!!!!
Chevycobaltss3 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2011, 05:35 PM   #9
Banned

Points: 10,946, Level: 69
Points: 10,946, Level: 69 Points: 10,946, Level: 69 Points: 10,946, Level: 69
Level up: 24%, 304 Points needed
Level up: 24% Level up: 24% Level up: 24%
Activity: 19.0%
Activity: 19.0% Activity: 19.0% Activity: 19.0%

 
Join Date: 10-24-08
Location: Vine Grove Kentucky
Member #: 31197
Posts: 12,838
Images: 6
iTrader: (2)
Check out my gallery  Check out my vbgarage 

Ure issue lies within the tune or plugs.... Id check gappage of the plugs and see if lowering the gap helps. If not check your tune. 3 coils do not go out instantly at the same time like that!
Quote:
Originally Posted by 20redline View Post
Just installed a clutch master stage 3 put in 1000 miles tuned for e85 car ran good, raced a couple of people then all of a sudden started getting a flashing cel put the scanner was getting those same codes. Cleared computer and it went away hasn't came back yet.
Chevycobaltss3 is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2011, 06:26 PM   #10
Senior Member

Points: 5,871, Level: 49
Points: 5,871, Level: 49 Points: 5,871, Level: 49 Points: 5,871, Level: 49
Level up: 61%, 79 Points needed
Level up: 61% Level up: 61% Level up: 61%
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%

 
Join Date: 09-06-08
Location: east coast
Member #: 29449
Posts: 1,237
iTrader: (3)
Check out my gallery  Check out my vbgarage 

Quote:
Originally Posted by Chevycobaltss3 View Post
Ure issue lies within the tune or plugs.... Id check gappage of the plugs and see if lowering the gap helps. If not check your tune. 3 coils do not go out instantly at the same time like that!
It can't be the tune because that's been on there for 36,000 miles and 2.5 years. The only changes to the tune have been WOT tables. I've had the NGK plugs on there for about 10k miles now. It's possible it could be the plugs but why all of a sudden was it misfiring after the clutch install and cleared up with me not touching the car besides a coil rotation.
__________________
2012 Mustang 5.0
1992 Mustang 5.0
slowstang is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2011, 07:14 PM   #11
Senior Member
Points: 4,940, Level: 44
Points: 4,940, Level: 44 Points: 4,940, Level: 44 Points: 4,940, Level: 44
Level up: 95%, 10 Points needed
Level up: 95% Level up: 95% Level up: 95%
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%

 
Join Date: 09-04-09
Location: Alabama
Member #: 50111
Posts: 2,218
Images: 75
iTrader: (0)
Check out my gallery  Check out my vbgarage 

I have a Spec 3+ clutch and Spec aluminum fw, I don't get any misfires.
__________________
2011 Buick Regal CXL Turbo Trifecta Tuned
HHRSSouth is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2011, 07:14 PM
CobaltSS
Chevy Cobalt




Paid Advertisement
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 12:13 PM.


vBulletin copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2
Admincp backup