ABS light on help - Cobalt SS Network
Cobalt SS Network Forums
Vendor Forums



Go Back   Cobalt SS Network > Engine Technical Discussion > 2.0L LSJ Performance Tech
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Home Regional All Albums   FAQ Members List
2.0L LSJ Performance Tech 205hp Supercharged SS tuner version. 200 lb-ft of torque
Technical Discussions ONLY!

ABS light on help

This is a discussion on ABS light on help within the 2.0L LSJ Performance Tech forums, part of the Engine Technical Discussion category; hey, i alrdy tried a search but couldnt really find what i was looking for. anyway last night i got ...

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 01-30-2011, 11:51 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: 04-11-10
Location: long island
Member #: 54073
Posts: 411
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (2)
Check out my gallery 

ABS light on help

hey, i alrdy tried a search but couldnt really find what i was looking for. anyway last night i got a "ding" noise and my ABS light came on. i dont feel any difference in braking or anything, anyone have any idea what it could be?
__________________
2007 Sunburst Orange Cobalt SS/SC 2.7,60's,CTI race header +DP+Custom catback SOLD
2002 Sunset Orange Metallic Camaro SS SLP w/ CME Not Stock
2005 EVO VIII GSR SSL - Full Exhaust/ 272Cams/ 26Psi/e85
2006 Rally Yellow Cobalt SS/SC Bone Stock 39k miles FOR SALE
YEW FAIL is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2011, 12:11 PM   #2
Senior Member

 
Join Date: 06-06-06
Location: O Fallon, MO
Member #: 7822
Posts: 2,654
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader: (0)
Send a message via AIM to rnjmur Send a message via Yahoo to rnjmur
Check out my gallery 

It could be alot of things, you need to get the codes pulled to see if it is spitting one out (which it should be).
__________________
Pic of new car coming soon!
---=Victory Red '10 Cobalt SS/TC=---
-GM Stage 1
rnjmur is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2011, 12:12 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: 04-11-10
Location: long island
Member #: 54073
Posts: 411
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (2)
Check out my gallery 

Quote:
Originally Posted by rnjmur View Post
It could be alot of things, you need to get the codes pulled to see if it is spitting one out (which it should be).
does a regular scanner pick this up or does it have to be a special one?
__________________
2007 Sunburst Orange Cobalt SS/SC 2.7,60's,CTI race header +DP+Custom catback SOLD
2002 Sunset Orange Metallic Camaro SS SLP w/ CME Not Stock
2005 EVO VIII GSR SSL - Full Exhaust/ 272Cams/ 26Psi/e85
2006 Rally Yellow Cobalt SS/SC Bone Stock 39k miles FOR SALE
YEW FAIL is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2011, 12:15 PM   #4
Senior Member

 
Join Date: 09-02-09
Location: Wisconsin
Member #: 50067
Posts: 4,155
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Images: 72
iTrader: (0)
What's XBL? What's PSN?
Check out my gallery 

Quote:
Originally Posted by YEW FAIL View Post
does a regular scanner pick this up or does it have to be a special one?
It MIGHT I dont know for shure, but I think the regular scanner only gets Powertrain codes.
__________________
-Jonathan
2006
insylem is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2011, 05:32 PM   #5
Senior Member

 
Join Date: 06-06-06
Location: O Fallon, MO
Member #: 7822
Posts: 2,654
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader: (0)
Send a message via AIM to rnjmur Send a message via Yahoo to rnjmur
Check out my gallery 

Alot of times it depends on the problem. If it is a wheel sensor a normal scan should pick it up. I think you need a tech 2 to access the ABS module.
__________________
Pic of new car coming soon!
---=Victory Red '10 Cobalt SS/TC=---
-GM Stage 1
rnjmur is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2011, 08:40 PM   #6
Super Moderator

 
mrbelvedere's Avatar
 
Join Date: 12-03-05
Location: KY
Member #: 4411
Posts: 7,799
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader: (3)
Check out my gallery 

you can go to autoparts and get an abs scanner
__________________
GDS
mrbelvedere is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2011, 08:55 PM   #7
Banned

 
Join Date: 04-18-09
Location: Nebraska
Member #: 43647
Posts: 2,583
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Check out my gallery 

You wouldn't be able to tell a difference in braking unless you were in snow or slammed on your brakes.
HyperMuffin is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2011, 09:32 PM   #8
G11
Senior Member

 
Join Date: 12-21-09
Location: Kaysville UT
Member #: 52147
Posts: 1,950
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (11)
Check out my gallery 

check your wires going to the wheel speed sensor...mine got corroded and broke just out of no where...had to get a new hub assembly to replace it
__________________
Mods: Tuned by Area47 / Griffin H/E / Single Pass w/ Ported LIM / Option B / ZZP 3" Intake / LS4 TB / 2.6" TVS / ID1000cc Injectors / Eibach Anti Roll Kit / ZZP Long Tube / ZZP 3" Exhaust / ZZP 78# Valve Springs / P&P head by lsjion / E-85 / Pedder Coilovers / BRFPS / Modified Walbro Fuel Pump / Phenolic Spacer / and Lots of cosmetic things.

Cobalt sold :,(
G11 is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2011, 08:17 AM   #9
Senior Member
 
JshLnsctt's Avatar
 
Join Date: 03-12-10
Location: Maine
Member #: 53550
Posts: 2,849
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Images: 4
iTrader: (15)
Check out my gallery 

Mine came on yesterday too, thinking its probably a wire, though I'm going to try to get to autozone or somewhere to have them read the code for me.
__________________
2006 Cobalt SS/SC G85
JshLnsctt is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2011, 08:36 AM   #10
Senior Member
 
Join Date: 10-17-10
Location: ft. lewis/ milwaukee, WI
Member #: 57262
Posts: 4,605
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (1)
Check out my gallery 

its your speed sensor in your wheel..mine did the same thing and i took it in and had to have the "speed sensor" in the back replaced and it never came back
carstedt is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2011, 01:26 PM   #11
Senior Member
 
JshLnsctt's Avatar
 
Join Date: 03-12-10
Location: Maine
Member #: 53550
Posts: 2,849
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Images: 4
iTrader: (15)
Check out my gallery 

When I changed my tires I noted on my car that one of the lines had a few slices in it from the mounting clip, I'm assuming that's where my problem lies.
__________________
2006 Cobalt SS/SC G85
JshLnsctt is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2011, 08:03 PM   #12
New Member
 
Join Date: 11-01-05
Location: montreal
Member #: 3955
Posts: 108
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Images: 11
iTrader: (0)
thizo
Check out my gallery 

Quote:
Originally Posted by carstedt View Post
its your speed sensor in your wheel..mine did the same thing and i took it in and had to have the "speed sensor" in the back replaced and it never came back
LMAO.....GET IT SCANNED thats the first step to a proper diagnostic!

if u start swapping parts without even knowing the problem....u better have deep pockets.

if u dont have a scanner handy, at least visually inspect the system.
ThiZo_19 is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2011, 10:02 PM   #13
Senior Member
 
Join Date: 10-17-10
Location: ft. lewis/ milwaukee, WI
Member #: 57262
Posts: 4,605
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (1)
Check out my gallery 

Quote:
Originally Posted by ThiZo_19 View Post
LMAO.....GET IT SCANNED thats the first step to a proper diagnostic!

if u start swapping parts without even knowing the problem....u better have deep pockets.

if u dont have a scanner handy, at least visually inspect the system.
car was under warranty and i also scanned it and inspected it...good try tho
carstedt is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2011, 10:34 PM   #14
New Member
 
Join Date: 09-26-10
Location: Michigan
Member #: 56976
Posts: 101
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (2)
Check out my gallery 

My ABS light has been coming on every time the road gets wet. I figure it's a sensor and the dealer wants $90 to scan it and if it's under the drivetrain warranty it's all covered, if it isn't then I have to pay.

Guy at Autozone said he couldn't scan chassis codes, if that helps.
Davy_Baby9 is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2011, 10:41 PM   #15
Senior Member
 
Join Date: 06-12-10
Location: Little Rock, AR
Member #: 55213
Posts: 762
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Images: 32
iTrader: (3)
Check out my gallery 

Common problem I guess, mine comes on and off routinely. Im gonna thoroughly check it out when I swap my springs
__________________
BLue NoTe is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2011, 10:45 PM   #16
Senior Member
 
Join Date: 09-27-09
Location: Melbourne FL
Member #: 50567
Posts: 2,236
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Images: 5
iTrader: (0)
Check out my gallery 

My popped on after racing from a dig with bald tires and spinning till 50, I drove home and turned the car off and on again and it was gone, But I assume you've already done that haha
__________________
Phyrric is offline   Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bmartz1991 FCOTM bmartz1991 Front Page News 27 08-28-2015 01:27 PM
FS: 2006 Cobalt SS G85 w/ extras Turbo6 Complete Cars 1 08-27-2015 08:37 PM
Low oil pressure light now not running right. m0ore4ustin391 Problems/Service/Maintenance 13 08-26-2015 09:46 PM
SS/SC vs WRX Bug eye matthewj182 War Stories 4 08-24-2015 11:15 AM
2015 Charger R/T w/ borla CB and 1800 mi. vs. STOCK lnf seedan nickate War Stories 5 08-22-2015 06:47 AM



All times are GMT -4. The time now is 12:19 AM.

vBulletin copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.