Forum Jump Gallery Social Groups vBLive Garage Register Now Videos Link To Us Store Site Map TSBs
Cobalt SS Network Forums
The Cobalt SS Network is the leading resource for all Chevy Cobalts and related Delta
platform cars. Registered users do not see the above ads. Please Register - It's Free!
Vendor Forums



Go Back   Cobalt SS Network > General > General Cobalt
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Home Regional All Albums   FAQ Members List
General Cobalt General Cobalt, Pursuit, and Ion talk. Post specific discussions in the forums below

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-29-2009, 06:01 PM   #1
New Member
 
Join Date: 12-29-09
Location: Halifax, NS Canada
Member #: 52267
Posts: 4
iTrader: (0)
Check out my gallery  Check out my vbgarage 

Flashing lock light

Here is the scoop, if anyone has suggestions it would be greatly appreciated;

My car sat for about 4 days not used, i went to start it and as i turn the key to start all i hear is a click that sounds like it is coming from inside the car. I checked the battery and fuses for ignition and it looked fine so i decided i should check the starter to make sure it is getting power to it. I had the car parked on my lawn for the holidays (to keep it out of the way) so i needed to move it to get it somewhere to jack it up. I tried puxhing it out but it sunk a little from the rain and now my anti theft lock light stays on. It just keeps flashing even when i unlock the doors with remote and turn the key over to on.... it doesnt stop! And if i try to roll a window down the ABS and the OIL light flash with it!!! LOL WTF! Does anyone have any ideas or suggestions?

Thanks!!

Scottj
2007 Cobalt SS/Supercharged
scottjohnson.ns is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2009, 06:31 PM   #2
Senior Member

Points: 6,926, Level: 54
Points: 6,926, Level: 54 Points: 6,926, Level: 54 Points: 6,926, Level: 54
Level up: 88%, 24 Points needed
Level up: 88% Level up: 88% Level up: 88%
Activity: 0.3%
Activity: 0.3% Activity: 0.3% Activity: 0.3%

 
Join Date: 10-28-08
Location: New Milford, NJ
Member #: 31434
Posts: 5,090
Images: 2
iTrader: (0)
Send a message via AIM to blackbolt89
Check out my gallery  Check out my vbgarage 

only time ive seen that light flashing was when i was using a key that didn't have a chip in it. you would think that the car wouldnt start with a non chipped key but it did ( non chipped ilco key is my spare in case i lock keys in my car, it stays in my wallet.) and ran for about 10 minutes, shut her down and she wouldnt start with the non chipped hardware store key anymore. lol

maybe your car forgot your key? :P
__________________
2006 Cobalt LS Auto: Injen Intake, MRZ strut bar, FE5 struts and shocks w/ Pedders (springs pending install) , Progress rear sway bar, Corsa Sport catback, 2.4 intake manifold, LSJ exhaust manifold, XTC dp with high flow, Trifecta Tune.
blackbolt89 is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2009, 08:10 AM   #3
New Member
 
Join Date: 12-29-09
Location: Halifax, NS Canada
Member #: 52267
Posts: 4
iTrader: (0)
Check out my gallery  Check out my vbgarage 

It very well could be, the way all my lights and guages start flashing and going off--- my car definitely isn't happy about something! Thanks,

Scottj
scottjohnson.ns is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2009, 08:20 AM   #4
Senior Member

Points: 20,174, Level: 89
Points: 20,174, Level: 89 Points: 20,174, Level: 89 Points: 20,174, Level: 89
Level up: 65%, 176 Points needed
Level up: 65% Level up: 65% Level up: 65%
Activity: 2.7%
Activity: 2.7% Activity: 2.7% Activity: 2.7%

 
Join Date: 05-19-09
Location: Severn, Maryland
Member #: 45921
Posts: 4,006
Images: 623
iTrader: (4)
BerettaXTC
Check out my gallery  Check out my vbgarage 

Quote:
Originally Posted by scottjohnson.ns View Post
It very well could be, the way all my lights and guages start flashing and going off--- my car definitely isn't happy about something! Thanks,

Scottj
When lights and **** start to go haywire, usually mean an alternator. Mine used to do it all the time in my Z26. Spedometer would say I was doing 65mph and i was doing like... 5 ABS light came on etc.. check your alternator.
__________________
06G85 is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2009, 05:48 PM   #5
New Member
 
Join Date: 12-29-09
Location: Halifax, NS Canada
Member #: 52267
Posts: 4
iTrader: (0)
Check out my gallery  Check out my vbgarage 

I think it might be, went out this morning to a dead battery, threw a battery charger on it and a boost but it still wont start, i push started it, it ran fine for about 3 mins then my guages went and it started to sputter then died. I checked and there is power going to the starter but it wont go. I am starting to wonder if its both my starter and my Alternator??

Scottj
scottjohnson.ns is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2010, 07:26 AM   #6
Senior Member
Points: 6,918, Level: 54
Points: 6,918, Level: 54 Points: 6,918, Level: 54 Points: 6,918, Level: 54
Level up: 84%, 32 Points needed
Level up: 84% Level up: 84% Level up: 84%
Activity: 2.0%
Activity: 2.0% Activity: 2.0% Activity: 2.0%

 
Join Date: 06-01-07
Location: nowhere
Member #: 17050
Posts: 1,524
iTrader: (0)
Check out my gallery  Check out my vbgarage 

If it ran fine then sputtered and died sounds like it actually is the alternator. The only reason I can think of for it running for a few minutes then dying is because the alternator is not charging the battery and you were just using up what power was left in it.
NCC-2000 is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2010, 07:36 AM   #7
Senior Member

Points: 4,805, Level: 44
Points: 4,805, Level: 44 Points: 4,805, Level: 44 Points: 4,805, Level: 44
Level up: 28%, 145 Points needed
Level up: 28% Level up: 28% Level up: 28%
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%

 
Join Date: 02-04-08
Location: dayton
Member #: 22975
Posts: 1,087
Images: 9
iTrader: (0)
Check out my gallery  Check out my vbgarage 

^x2...and how much power do you have going to the starter, you might have 12volts(which might not be quite enough) but not enough amperage to turn the starter, which would be because the battery is too low which would be caused by a bad alternator.

and if the alternator was working properly the car would stay running even if the battery was bad(i think...not sure w these cars), it is probably running off the battery till it doesnt have the power, then it dies
__________________
R.I.P lbm ls..you left before i got to tear you apart and make you better.

Last edited by constantproject; 01-02-2010 at 07:36 AM. Reason: Automerged Doublepost
constantproject is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2010, 05:03 PM   #8
New Member
 
Join Date: 12-29-09
Location: Halifax, NS Canada
Member #: 52267
Posts: 4
iTrader: (0)
Check out my gallery  Check out my vbgarage 

After getting under and i was going to take the starter off.... all it was was that the power wire going to the starter was rotten so it was shorting it out!

a 4 dollar part..... much better thatn a starter!

Scottj
scottjohnson.ns is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2010, 05:03 PM
CobaltSS
Chevy Cobalt




Paid Advertisement
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 09:46 PM.


vBulletin copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2
Admincp backup