2010 cobalt ss starting problems - Cobalt SS Network
Cobalt SS Network Forums
Vendor Forums



Go Back   Cobalt SS Network > General > Problems/Service/Maintenance
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Home Regional All Albums   FAQ Members List
Problems/Service/Maintenance Do you have problems with your new 2.0, 2.2, or 2.4L? What kind of service did you have done?

2010 cobalt ss starting problems

This is a discussion on 2010 cobalt ss starting problems within the Problems/Service/Maintenance forums, part of the General category; so i just bought my cobalt about 2 months ago with 14k miles on it. shortly after i bought it ...

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 10-07-2011, 08:06 PM   #1
New Member
 
Join Date: 10-07-11
Location: Colorado
Member #: 62087
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Check out my gallery 

2010 cobalt ss starting problems

so i just bought my cobalt about 2 months ago with 14k miles on it. shortly after i bought it i was driving in town and i went into a store and when i came back out it just kept turning over and wouldnt start then when it did start it would bog down and almost die unless i hit the gas. i took it in to the dealership and they said there was nothing they could do since i didnt throw any codes which i think is crap. It only does it when the car is hot like if it gets parked out in the sun for awhile does anyone else have this same kind of problem its starting to cool down here so it hasnt done it in awhile but id like to get some info on what may be causing it so i can take it in and get it fixed while i still have it under warranty.
sample789 is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2011, 08:16 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: 08-06-08
Location: Federal Way
Member #: 28593
Posts: 3,347
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
iTrader: (0)
Dasaint
Check out my gallery 

You need to start issuing death threats to the dealer. The car is not working and its up to them to fix. If your suspension was acting up there would be "No Codes Thrown" so they would have to look at it. They need to get off they ass and do their job.
__________________
2009 VR Cobalt SS/TC 100k club rpt tuned
2001.5 Audi S4 apr tuned stage 2(sold)
NKAWTG!!
alerosaint is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2011, 09:14 PM   #3
Senior Member

 
Join Date: 07-26-10
Location: AZ
Member #: 56031
Posts: 736
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Images: 9
iTrader: (9)
Check out my gallery 

One could cause the problem-
1.fuel tank empty
2.battery connection loose or corroded, especially ground
3.air filter clogged
4.fuel not reaching injectors. check fuel pump (listen). pressure regulator.
5.worn, faulty or incorrectly gapped spark plugs
6.broken, loose wires at coil(s) or faulty coil(s)
7.intake air leak
__________________
siemens 60lb/ zzp 2.9 mps/ stage 2 belt/ dualpass endplate/ custom trifecta tune/ zzp midlength/downpipe combo 3"/ 2.5" flowmaster super 44/ k&n cai/ p&p tb/ ttr motor mount/ trans poly inserts/ aeroforce interceptor/ autogauge oil press/ triple gauge pod/ smoked tail lights/ cosmo sts. TRIFECTA INDEPENDENT TUNER
ben_gary is offline   Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 11:55 AM.

vBulletin copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.