06 2.2 randomly goes into "limp mode" - Cobalt SS Network

Go Back  Cobalt SS Network > General > Problems/Service/Maintenance
06 2.2 randomly goes into "limp mode" >

06 2.2 randomly goes into "limp mode"

Problems/Service/Maintenance Do you have problems with your new 2.0, 2.2, or 2.4L? What kind of service did you have done?

06 2.2 randomly goes into "limp mode"

Old 02-10-2019, 11:10 PM
  #1  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: 02-10-19
Location: Texas
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
06 2.2 randomly goes into "limp mode"

So, I used limp mode in quotation marks, because I don't get the "engine power reduced" message on the dic. Usually it's at higher throttle opening, or fairly heavy load. The car will start flashing the cel, and have next to no power. I have to slip the clutch, and keep it above 3k to even drive. Sometimes it will just die, and take several attempts to restart.

I'll pull over, clear the code* and turn it off. When I restart it, drives fine, full power.

*only code is P0300, not very helpful. One time only I got some sort of throttle actuator control code, I forget the number.

A month or so ago, it started running real rough, no power, etc overnight. I replaced the original fuel filter, when that didn't fix it, I threw on a new coil/icm I had mistakenly bought a few years earlier. Cleared it up, except now it's doing the crap I talked about above.
​​​​​​
Thanks for any advice, the dudes over on "yourcobalt" didn't even reply to my thread.

Also, sorry for the novel, just trying to get all the info out there
Cleburne Red is offline  
Old 02-11-2019, 08:47 AM
  #2  
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: 02-03-16
Location: Kansas
Posts: 4,186
Thanked 129 Times in 125 Posts
Flashing CEL is cat damaging misfire which means consistent misfire while injecting significant enough fuel volume to potentially damage the cat. Have you looked at your spark plugs? That would be the first thing to do. Keep track of which cylinder each came out of and compare them to see if they are consistent as far as buildup and color. If one is significantly different from the others you could have an issue specific to that cylinder.
jdbaugh1 is offline  
Old 02-11-2019, 08:47 PM
  #3  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: 02-10-19
Location: Texas
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thanks for the reply. I'll definitely pull the plugs and check em out. Especially since this all started after the new coil/icm

It's just so weird that as soon as I clear the code, and restart, it's perfectly fine. Makes me feel like there's really nothing wrong, and the car just get a little "confused" if that makes sense
Cleburne Red is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Knightwolf
Problems/Service/Maintenance
1
09-12-2015 12:02 PM
ccrdrevil
Problems/Service/Maintenance
5
08-13-2010 02:13 PM
brycerice13
08-10 SS Turbocharged General Discussion
7
04-19-2010 10:30 PM
Rangerondubz
Problems/Service/Maintenance
20
02-04-2009 12:05 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 06 2.2 randomly goes into "limp mode"


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.