Problems/Service/Maintenance Do you have problems with your new 2.0, 2.2, or 2.4L? What kind of service did you have done?

Sunroof stopped working all together

Old 04-28-2015, 11:14 AM
  #1  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: 06-09-09
Location: williamstown
Posts: 54
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Sunroof stopped working all together

Hello All,

So i have a 2007 Cobalt SS/SC with 80k on it. I used my sunroof fine on Friday and hasnt had a single problem before that. On Sunday morning I went to open the sunroof and NOTHING.

1. I checked the fuse - Perfect

2. i pulled down the switch and test the connector on the cable that goes to the switch which has 5 lines. black lead of the volt meter on the far left line and red lead on the far right line. PERFECT 12 volts. I then started moving the red lead over line by line until POP, fuse blew. Replace the fuse to continue testing.

3. Today i picked up a new sunroof switch and with a smile on my face i pushed the button NOTHING.

So now what.... I see alot of reviews around the frames going bad - Cant be that, my sunroof never got stuck or struggled a single time and again worked on friday. maybe the motor, but i would think i would have had some kind of notice in the past like slow performance or overheating and not closing.

The motor is $200 and is the next thing i would replace but i want to check with all of you before i do it. Has anyone else had the same problem.. no clicks, no noise, didnt get stuck.. I am going to pull down the headliner this week and try to test the lead that actually connects to the motor..
kenny5969 is offline  
Old 04-28-2015, 12:47 PM
  #2  
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: 09-28-14
Location: Ft. Myers
Posts: 2,113
Likes: 0
Received 55 Likes on 51 Posts
If all the wires checked out fine and if it wasn't the switch, then it's the motor just like a normal window motor, they all go bad after a little while
no_ss is offline  
Old 04-28-2015, 12:48 PM
  #3  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: 06-09-09
Location: williamstown
Posts: 54
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Does anyone have a diagram of the 5 wire connection and how it runs to the motor.. I want to test to ends by the motor and check voltage while using the switch to see if power is getting there. 1 must be battery to the switch and another ground to the switch.. That means 3 wires then go to motor and would all be power i would guess since the motor uses body ground. so im guessing 1 is open one is close and 1 is tilt. But which ones?
kenny5969 is offline  
Old 04-28-2015, 12:50 PM
  #4  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: 06-09-09
Location: williamstown
Posts: 54
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
that was my first though. Just happened so sudden and want to make sure that the motor itself is getting power. Maybe a wire came loose from the switch to motor.. I see there is an actuator too.

I just found an ACdelco motor online for $95.. might order that.
kenny5969 is offline  
Old 04-28-2015, 12:52 PM
  #5  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: 06-09-09
Location: williamstown
Posts: 54
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
what are your thoughts about beating it with a hammer like a starter. lol
kenny5969 is offline  
Old 04-28-2015, 03:50 PM
  #6  
Senior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: 03-15-10
Location: Long Island NY
Posts: 5,147
Received 28 Likes on 24 Posts
give it a shot, it works on IC pumps lol
yellowsupercharged06 is offline  
Old 04-28-2015, 05:47 PM
  #7  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: 06-09-09
Location: williamstown
Posts: 54
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
So as I was getting in the car after work I reached up on the roof right between the windshield and sunroof and banged the crap outta it. I got in and started the car and pushed the sunroof button back... IT WORKED... The whole ride home... 30min I played with it opening and closing it and it worked fine.. I am noticing a little jitter only while opening but not closing. I cleaned all the gaskets, rails and slides and regreased them. Still jittering but working.
kenny5969 is offline  
Old 04-30-2015, 02:44 AM
  #8  
Super Moderator
Platinum Member
iTrader: (2)
 
Join Date: 07-14-08
Location: canada
Posts: 11,886
Received 119 Likes on 105 Posts
well just take out the motor and check that.
tomj77 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
bigdeertz
Parts
47
11-17-2016 09:41 AM
exninja
The Lounge
39
12-14-2015 12:51 PM
biniecki
Problems/Service/Maintenance
8
10-25-2015 02:23 PM
dennis69
Appearance
9
10-20-2015 04:49 PM
SSLOW06
Complete Cars
1
10-01-2015 07:21 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Sunroof stopped working all together


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.