Forum Jump Gallery Social Groups vBLive Garage Register Now Videos Link To Us Store Site Map TSBs
Cobalt SS Network Forums
The Cobalt SS Network is the leading resource for all Chevy Cobalts and related Delta
platform cars. Registered users do not see the above ads. Please Register - It's Free!
Vendor Forums



Go Back   Cobalt SS Network > General > Problems/Service/Maintenance
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Home Regional All Albums   FAQ Members List
Problems/Service/Maintenance Do you have problems with your new 2.0, 2.2, or 2.4L? What kind of service did you have done?

Turn Signal Problem?

This is a discussion on Turn Signal Problem? within the Problems/Service/Maintenance forums, part of the General category; The other day I got into my Cobalt for the first time in about a week, I drove it around ...

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-29-2006, 12:51 AM   #1
New Member
 
Join Date: 06-05-05
Location: Farmington Hills, MI
Member #: 2041
Posts: 32
iTrader: (0)
Check out my gallery 

Turn Signal Problem?

The other day I got into my Cobalt for the first time in about a week, I drove it around and I was going to turn right onto an intersection. I had my radio on and I thought I heard a fast clicking noise. I looked down and my turn signal is blinking twice per second.

I do know that this is something that needs to be serviced, but has anyone else had this problem? And does anything affect it? The only thing I did was change my headlights and disconnect the battery when not driving because of the cold weather. Any advice would be greatly appreciated. Thanks!
__________________
2005 Chevrolet Cobalt SS/SC Black
Ebony w/Ebony inserts
Moonroof and XM!

Performance Mods:
K&N Drop-in filter
Eibach Sportline
DC Sports Strut Tower Brace

Cosmetic Mods:
Black painted headlights
Black painted Chevy front bowtie
Decklid Chevy bowtie: Gone
White face gauges with blue lighting
Silver with clear-coated interior pieces

More to come...
JoeSS is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2006, 12:54 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: 06-05-05
Location: Fort Collins, CO
Member #: 2039
Posts: 2,303
iTrader: (0)
Send a message via AIM to Chevypowered
Check out my gallery 

Sounds like either your front or rear turn signal bulb is burnt out or disconnected, go out and check it out.
__________________
2006 Black GTO 6-speed
451 Whp/ 416 Wtq: E.T. @ 5,200' track:12.71 @ 109.8 MPH w/1.85 60'
Chevypowered is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2006, 01:09 AM   #3
New Member
 
Join Date: 06-05-05
Location: Farmington Hills, MI
Member #: 2041
Posts: 32
iTrader: (0)
Check out my gallery 

Checked them both out, all four lights work. Service manager doesn't know where it came from...
__________________
2005 Chevrolet Cobalt SS/SC Black
Ebony w/Ebony inserts
Moonroof and XM!

Performance Mods:
K&N Drop-in filter
Eibach Sportline
DC Sports Strut Tower Brace

Cosmetic Mods:
Black painted headlights
Black painted Chevy front bowtie
Decklid Chevy bowtie: Gone
White face gauges with blue lighting
Silver with clear-coated interior pieces

More to come...
JoeSS is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2006, 01:12 AM   #4
p7x
Senior Member

Points: 13,867, Level: 76
Points: 13,867, Level: 76 Points: 13,867, Level: 76 Points: 13,867, Level: 76
Level up: 55%, 183 Points needed
Level up: 55% Level up: 55% Level up: 55%
Activity: 1.5%
Activity: 1.5% Activity: 1.5% Activity: 1.5%

 
Join Date: 01-15-05
Location: Ottawa
Member #: 460
Posts: 5,127
Images: 57
iTrader: (0)
Check out my gallery 

if it keeps doing it, change the bulb, if you havent already done so.
__________________
p7x is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2006, 01:13 AM   #5
Senior Member
 
Join Date: 06-05-05
Location: Fort Collins, CO
Member #: 2039
Posts: 2,303
iTrader: (0)
Send a message via AIM to Chevypowered
Check out my gallery 

Could be your turn signal relay that has gone bad, try swapping you relays and see if it happens on the other side
__________________
2006 Black GTO 6-speed
451 Whp/ 416 Wtq: E.T. @ 5,200' track:12.71 @ 109.8 MPH w/1.85 60'
Chevypowered is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2006, 01:19 AM   #6
New Member
 
Join Date: 06-05-05
Location: Farmington Hills, MI
Member #: 2041
Posts: 32
iTrader: (0)
Check out my gallery 

I think the relay for both my left and right signal is bad. When I turn on my hazards, which I know is a different relay, they work fine. But both of my signals flash extremely fast.
__________________
2005 Chevrolet Cobalt SS/SC Black
Ebony w/Ebony inserts
Moonroof and XM!

Performance Mods:
K&N Drop-in filter
Eibach Sportline
DC Sports Strut Tower Brace

Cosmetic Mods:
Black painted headlights
Black painted Chevy front bowtie
Decklid Chevy bowtie: Gone
White face gauges with blue lighting
Silver with clear-coated interior pieces

More to come...
JoeSS is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2006, 01:46 AM   #7
New Member
 
Join Date: 11-05-05
Location: howell
Member #: 3994
Posts: 6
iTrader: (0)
Check out my gallery 

i had a problem with mine too but we found out that both tail light sockets were bad and that they had to order them, that sucks, also i lost all int. lights as well ever the guage lights. i have not had the car in 4 days, the reason its taking so long is the cant just order the sockets its got to be the whole tail light i hope i get it back on monday
tinyone is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2006, 02:32 AM   #8
Premium Member

Points: 12,101, Level: 72
Points: 12,101, Level: 72 Points: 12,101, Level: 72 Points: 12,101, Level: 72
Level up: 13%, 349 Points needed
Level up: 13% Level up: 13% Level up: 13%
Activity: 0.8%
Activity: 0.8% Activity: 0.8% Activity: 0.8%

 
WopOnTour's Avatar
 
Join Date: 07-04-05
Location: No where man
Member #: 2457
Posts: 730
Images: 5
iTrader: (0)
Check out my gallery 

Quote:
Originally Posted by Chevypowered
Could be your turn signal relay that has gone bad, try swapping you relays and see if it happens on the other side
Quote:
Originally Posted by JoeSS
I think the relay for both my left and right signal is bad. When I turn on my hazards, which I know is a different relay, they work fine. But both of my signals flash extremely fast.
There is NO turn signal relays or flasher for the Cobalt signal lights (or a great many other cars/trucks for that matter).
Basically the BCM controls the turn signal bulbs directly based on input from the turn signal and hazard switches. If you have GOOD STOCK PN# BULBS installed AND there are no blown fuses present in the fuse panel located on the RH side of your console (techncially a "smart" fuse panel aka the BCM!) Then you should take it in to your service dept as there are likely DTCs present in the BCM that will indicate what might be wrong.
WopOnTour
WopOnTour is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2007, 03:09 PM   #9
Senior Member

 
Join Date: 12-15-06
Location: .
Member #: 12771
Posts: 618
iTrader: (0)
Check out my gallery 

Mine just devloped the same problem, last night I switched my headlight bulbs.

Took it out fora drive to align the lights, used the turn signals.

Took it out the next morning, drive into down got luch, drove home. About 30 min drive time in town and I always use my signals. Pullin back on to my street make a right turn.

Got the fast click , figured that the bulb got shocked when I had the headlights out.

In the garage with the headlights on and parking lights on BOTH filiments in the passenger side turnsignal bulb are lit, no blinking. The driver side operating normaly.

Horay service department tommrow.
blktrax is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2007, 11:22 PM   #10
Senior Member

 
Join Date: 12-15-06
Location: .
Member #: 12771
Posts: 618
iTrader: (0)
Check out my gallery 

Well dealer ordered a BCM and a new headlight assembly for mine, we shall see if that fixes it.
blktrax is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2007, 11:22 PM
CobaltSS
Chevy Cobalt




Paid Advertisement
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does anyone know the exact configuration of the SS S/C 7 Speaker Stereo Calgden Electronics, Audio, and Video 39 05-01-2007 03:26 PM
Signal Wire to turn on Amp on 06 Cory'sCobalt Electronics, Audio, and Video 7 11-16-2005 05:30 PM
turn signal bulb question vic_romano Appearance 0 11-10-2005 12:21 PM
High Beams + Left Turn Signal = High & Low Beams? oldbenwa General Cobalt 10 11-04-2005 09:00 PM
Cobalt Audio Pinouts zinner Electronics, Audio, and Video 0 06-05-2005 07:35 PM


All times are GMT -4. The time now is 06:55 PM.


vBulletin copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Admincp backup