had any problems on your 2010 SS?? (2010's only) - Cobalt SS Network



08-10 SS Turbocharged General Discussion Discuss the 2008 - 2009 Chevy Cobalt SS Turbocharged. On sale since the second quarter of 2008.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-13-2010, 01:42 AM   #1
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Dart_SI's Avatar
 
Join Date: 11-15-09
Location: kansas
Posts: 7,171
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
had any problems on your 2010 SS?? (2010's only)

ive heard of plenty of things going wrong with the 08 and 09 ss/tc. i dont need to list them we all know. lol. anyway, any bad things gonig on with the 2010 ss/tc's? usually a car manufacturer improves a vehicle every year. i was wondering if the 2010 ss/tc are having less problems than the previous years.

the only problem ive had on mine so far, was that the car could not shift into 5th gear without using the reverse lockout. that was a factory defect and i got it fixed in like 20 mins. no problems since then, however i only have 3k miles on it so far. im in love with my ss, just hoping itl work right while i own it (plan on keeping it till about 60-80k miles)
Dart_SI is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2010, 01:49 AM   #2
New Member
iTrader: (1)
 
Join Date: 05-13-10
Location: Oregon
Posts: 54
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hey me Too. Car wouldn't go into 5th gear without reverse lockout. So far Nothing else. only have 1800 on the odo though.
LiveT is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2010, 02:07 AM   #3
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: 02-03-09
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 4,881
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
none yet, 2000 miles :crosses fingers:
sundevil07 is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2010, 02:26 AM   #4
Senior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: 09-30-09
Location: Los Angeles
Posts: 2,532
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by Dart_SI View Post
ive heard of plenty of things going wrong with the 08 and 09 ss/tc. i dont need to list them we all know. lol. anyway, any bad things gonig on with the 2010 ss/tc's? usually a car manufacturer improves a vehicle every year. i was wondering if the 2010 ss/tc are having less problems than the previous years.

the only problem ive had on mine so far, was that the car could not shift into 5th gear without using the reverse lockout. that was a factory defect and i got it fixed in like 20 mins. no problems since then, however i only have 3k miles on it so far. im in love with my ss, just hoping itl work right while i own it (plan on keeping it till about 60-80k miles)
How does a 2010 differ from a 2009 (or 2008 for that matter)? I'm not aware of any *mechanical* changes that have been made since the car came out in 08. Some here have said the pressure plate was beefed up for 09 models...I think that's NOT the case and no one has been able to substantiate that claim either. I bought a 2009 with 8K miles. I put on 2K since I got it..NOTHING has gone wrong *yet*. I think many of the problems you see on this board are *self induced* with mods having problems and pushing the limits with lots of NLS and launch driving. Also, many GM1 installs are giving people fits. Sure...you're going to some find problems with ANY of the new cars, I don't think the SS/TC stands out in particular as a *problem* car at all. If anyone here knows of changes (mechanical) that have been made, please chime in.
ronn is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2010, 03:13 AM   #5
Junior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: 05-13-10
Location: florida, close to miami
Posts: 436
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
only problem i had was 5th gear also... i took it in to have it adjusted since i do have warranty instead of doing it myself came back 3 hours later same thing , so i did it myself, and everything has been great ever since.
xodus is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2010, 08:22 AM   #6
Senior Member
iTrader: (10)
 
Join Date: 09-18-07
Location: Palm Beach, FL
Posts: 820
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I have 7880mi on mine, no issues yet other than the sunroof that every one complains about.
RiceCop is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2010, 09:30 AM   #7
New Member
 
Join Date: 06-10-09
Location: madison, wi
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
my front left traction sensor broke at about 3k miles.
willh is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2010, 09:37 AM   #8
Senior Member
 
Join Date: 03-30-10
Location: Queens
Posts: 878
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Bought car end of march withing 3 weeks of owning the car the ecm and bcm needed to be replaced took a month to fix but now car has 6800 miles and runs fine well except that the display told me to service the rear brakes
brice240z is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2010, 09:39 AM   #9
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: 07-27-09
Location: Concord, NH
Posts: 3,723
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I have 5,750 on mine and something is wrong with my fuel system or atleast thats what vince said.

My car kinda stutters/bogs at a low gear just puttin' around town, vince said he thinks it's a fuel pressure reg. or a fuel pump
Supercharged Guy is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2010, 10:06 AM   #10
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: 04-21-09
Location: Newark, DE
Posts: 11,133
Thanked 63 Times in 54 Posts
if you cant get into 5th gear, adjust the cables yourself, its easy.
CudaJoe is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2010, 10:14 AM   #11
Member
 
Join Date: 09-10-07
Location: Ohio
Posts: 251
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hey when you hit 60k to 80k let me know maybe ill buy it lol
kyle1853 is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2010, 02:22 PM   #12
New Member
 
Join Date: 05-23-10
Location: Pottstown
Posts: 61
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
So far I've owned mine for 2 months and have not come across any problems.
JaCobalt is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2010, 02:35 PM   #13
Senior Member
 
Join Date: 05-03-08
Location: Halifax Nova Scotia, Canada
Posts: 1,357
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by CudaJoe View Post
if you cant get into 5th gear, adjust the cables yourself, its easy.
what exactly is the issue with 5th ...? when i first got the car sometimes it wouldn't want to go into 5th... i chalked it up to me being a rookie on the LNF. however i still have this sometimes... if i take it out of gear move the shifter around (left and right) it will go in but sometimes takes 2 or 3 tries...
Whitty is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2010, 04:33 PM   #14
Member
 
Join Date: 02-10-10
Location: Southern Indiana
Posts: 202
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I have just over 4000mi and no problems except for the usual rotor grooving issues, brakes squeeking and misc rattles. Other than that runs just like new.
(SS)eexx is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2010, 05:27 PM   #15
Junior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: 05-13-10
Location: florida, close to miami
Posts: 436
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
linkage needs to be adjusted.


Quote:
Originally Posted by Whitty View Post
what exactly is the issue with 5th ...? when i first got the car sometimes it wouldn't want to go into 5th... i chalked it up to me being a rookie on the LNF. however i still have this sometimes... if i take it out of gear move the shifter around (left and right) it will go in but sometimes takes 2 or 3 tries...
xodus is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2010, 05:31 PM   #16
Senior Member
 
MS3 2 SSTC's Avatar
 
Join Date: 05-26-10
Location: Edinburg, Tx
Posts: 933
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
The only problem I've had is that it's not fast enough. LOL
4500 miles on the OD and not a single problem here.
MS3 2 SSTC is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2010, 05:36 PM   #17
Member
 
Join Date: 06-24-10
Location: illinois
Posts: 368
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
i had a few problems my shift link broke 2 times first time got stuck in gear and wouldnt get out of gear and second one broke it during no lift shift
LittleRedRocketSS is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2010, 09:12 PM   #18
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: 09-29-05
Location: Austin, TX
Posts: 1,083
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1,300 miles here and the only thing wrong with it is kind of an odd one. The A/C won't blow completely cold unless the temp dial is one notch above full cold. I think it needs a control head but haven't got around to putting one in it yet.

Cars -are- improved upon in some years because of all the bulletins released. An example would be the sound insulation around the high pressure fuel pump. That's factory in the later SS cars.
Malaclypse is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2010, 10:32 PM   #19
Senior Member
iTrader: (4)
 
Join Date: 01-12-10
Location: Greater Denver Area, Colorado
Posts: 2,202
Thanked 89 Times in 70 Posts
I bought mine in February and have had zero issues with the car. Now at 3300 miles -yeah, i live close to work
My only "problem" so far has been running out of money for mods, lol Not because the car is slow but because it's so much fun! I LOVE this car and will keep it for at least 6 years. Not a money issue either, it's paid in full. Right now there is not much i would trade it for
__________________________________________________
Black 2010 SS/TC – GMS1, Hahn catted down pipe, Hahn catback exhaust | AEM intake | GM racing pedals | OZ Ultraleggera rims |DEPO 4th gen projectors w/ 6K HIDs; smoked LED tails | 20% tint |Pioneer z110bt head unit, Alpine PDX-5 amp, Focal speakers all around

http://www.cardomain.com/ride/3835837
colodude18 is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2010, 10:53 PM   #20
Senior Member
iTrader: (1)
 
strazdice's Avatar
 
Join Date: 03-24-10
Location: wisconsin
Posts: 979
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
4500 nothing major, sunroof crap and a/c isnt cold ethier, besides usually noise crap no brake issues yet and yeah its not fast enough!!
strazdice is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2010, 11:09 PM   #21
Senior Member
 
Join Date: 02-27-09
Location: Scranton, PA
Posts: 647
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Well lets see. I bought my car on Halloween '09 and since then I've had to bring it in to the dealer for a bunch of stupid ****. Nothing mechanical or anything.
1. The rear window on the driver's side was not sealed from the factory and was leaking pretty bad. Got that fixed within the day.
2. Had to bring the car in for the recall about the brake lines possibly rubbing on the underbody of certain 2010 SS's between VIN *** and VIN ***. Unfortunately, mine was in between those VIN's. Took it in and got it fixed.
3. Brought it in to get the two front windows replaced along with the whiskers cuz the windows were scratched all to hell. This was in the middle of winter too and I've only put the windows down a couple times since I bought the car. After a little bit of complaining to the service manager, they replaced them under warranty for me.
4. Now I have to bring the car down next Wednesday to get the trunk repainted due to a factory blemish in the paint. There's a dark spot in front of the left base for the spoiler. It's about the size of a silver dollar and is obviously underneath the paint. The guy said it looks like a dark spot of primer when they painted it at the factory. They're also fixing the inside strip at the top of the passenger door panel cuz its peeling off toward the window.

Other than that, the car's great lol.
CrystalRedSS is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2010, 11:17 PM   #22
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: 07-27-09
Location: Concord, NH
Posts: 3,723
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by OrangeCobaltSS/SC View Post
Well lets see. I bought my car on Halloween '09 and since then I've had to bring it in to the dealer for a bunch of stupid ****. Nothing mechanical or anything.
1. The rear window on the driver's side was not sealed from the factory and was leaking pretty bad. Got that fixed within the day.
2. Had to bring the car in for the recall about the brake lines possibly rubbing on the underbody of certain 2010 SS's between VIN *** and VIN ***. Unfortunately, mine was in between those VIN's. Took it in and got it fixed.
3. Brought it in to get the two front windows replaced along with the whiskers cuz the windows were scratched all to hell. This was in the middle of winter too and I've only put the windows down a couple times since I bought the car. After a little bit of complaining to the service manager, they replaced them under warranty for me.
4. Now I have to bring the car down next Wednesday to get the trunk repainted due to a factory blemish in the paint. There's a dark spot in front of the left base for the spoiler. It's about the size of a silver dollar and is obviously underneath the paint. The guy said it looks like a dark spot of primer when they painted it at the factory. They're also fixing the inside strip at the top of the passenger door panel cuz its peeling off toward the window.

Other than that, the car's great lol.
Ouch thats a decent amount wrong with it since you bought it.

But atleast they're fixing it all under warranty so thats a good thing
Supercharged Guy is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2010, 11:30 PM   #23
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: 09-29-05
Location: Austin, TX
Posts: 1,083
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by Supercharged Guy View Post
I have 5,750 on mine and something is wrong with my fuel system or atleast thats what vince said.

My car kinda stutters/bogs at a low gear just puttin' around town, vince said he thinks it's a fuel pressure reg. or a fuel pump
I put some thought into this and came up with the following:

Since GM started putting the fuel pressure regulator into the fuel pump module, I've found that typically a bad fuel pressure regulator will cause an extended crank. When a regulator goes bad, the fuel pressure will drop very quickly to 0 when the vehicle is shut off. However I haven't noticed any lean conditions caused by this failure. This is reinforced by the fact that in a returnless direct injection system, the high pressure fuel pump provides the actual pressure needed and is electronically controlled.

Its possible that pump output could be low but that'd be more likely to show up under hard acceleration. The volume of fuel needed to drive the car at low speeds isn't great. So a bad fuel pump would be more likely to show up as a lean condition high in the RPM range.

I'm not going to claim that your mods are causing the problem or that its a tuning issue because I can't physically look at the car. I also don't claim to know everything and it could possibly be a bad pressure regulator or pump, I've seen stranger things happen.

Just thought I'd give my input based on the experience I've accrued over the years.
Malaclypse is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2010, 07:55 AM   #24
Premium Member
iTrader: (82)
 
mongorat427's Avatar
 
Join Date: 07-23-09
Location: pittsburgh
Posts: 6,028
Thanked 2 Times in 2 Posts
Quote:
Originally Posted by xodus View Post
only problem i had was 5th gear also... i took it in to have it adjusted since i do have warranty instead of doing it myself came back 3 hours later same thing , so i did it myself, and everything has been great ever since.
5th gear syncro and shift lever broke in mine. It was down for a month waiting on parts.
mongorat427 is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2010, 08:40 AM   #25
Senior Member
 
Join Date: 05-03-08
Location: Halifax Nova Scotia, Canada
Posts: 1,357
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
forgot to mention i have to take it to teh dealer soon because the top of the drivers door hits the body and has started rubbing through the paint. want to take care of that b4 it is completely through / it starts to rust.
Whitty is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
KMO43 Oct FCOTM KMO43 Front Page News 34 01-12-2016 12:01 AM
Hollow-Drone-Harmonic-noise coming from rear of vehicle driving me crazy DANRICKARD Problems/Service/Maintenance 8 10-01-2015 12:08 AM
KMO43 FCOTM + Build Thread KMO43 Featured Car Showcase 37 09-27-2015 08:53 PM
CEL for Air/Fuel ratio DocSvensk 2.0L LNF Performance Tech 7 09-27-2015 02:24 PM
07 lsj-t problems gen 3 build Adiaz1ss Problems/Service/Maintenance 4 09-26-2015 11:51 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:45 AM.