The Cobalt DTC thread (merged) - Page 4 - Cobalt SS Network

Go Back  Cobalt SS Network > General > Problems/Service/Maintenance
The Cobalt DTC thread (merged) >

The Cobalt DTC thread (merged)

Problems/Service/Maintenance Do you have problems with your new 2.0, 2.2, or 2.4L? What kind of service did you have done?

The Cobalt DTC thread (merged)

Old 02-25-2008, 07:47 PM
  #76  
Senior Member
 
Join Date: 02-22-07
Location: Calgary, Alberta
Posts: 16,180
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
nice ya are you using the stuff that comes in a can?
outtamymind is offline  
Old 02-25-2008, 07:49 PM
  #77  
Senior Member
 
Join Date: 05-23-07
Location: Conneautville, PA
Posts: 1,434
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
yes to both air duster and brake cleaner
Fresh is offline  
Old 02-25-2008, 07:53 PM
  #78  
Senior Member
 
Join Date: 02-22-07
Location: Calgary, Alberta
Posts: 16,180
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
ya if the compressed air doesn't do the trick the lightly spray the brake clean on. and i would do a moderate amount, let it dry and then test it out.
outtamymind is offline  
Old 02-25-2008, 07:53 PM
  #79  
Senior Member
 
Join Date: 05-23-07
Location: Conneautville, PA
Posts: 1,434
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
is it cool if the brake clean gets in the inside of it?
Fresh is offline  
Old 02-25-2008, 07:59 PM
  #80  
Senior Member
 
Join Date: 02-22-07
Location: Calgary, Alberta
Posts: 16,180
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
ya just let it dry. wave it around a little bit not hard just enough to get the residual out. and then try it.
outtamymind is offline  
Old 02-27-2008, 10:26 PM
  #81  
Senior Member
 
Join Date: 05-23-07
Location: Conneautville, PA
Posts: 1,434
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by outtamymind View Post
ya just let it dry. wave it around a little bit not hard just enough to get the residual out. and then try it.
lol interior sex lights...i like that
Fresh is offline  
Old 02-27-2008, 10:32 PM
  #82  
Member
 
Join Date: 08-05-07
Location: Bourbonnais, IL
Posts: 216
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
my CEL is on but i have no cat
BOOSTNO7 is offline  
Old 02-28-2008, 01:01 AM
  #83  
I'm old school
 
Halfcent's Avatar
 
Join Date: 02-16-05
Location: Nashville
Posts: 6,901
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Um, well that would probably be why your CEL is on.
Halfcent is offline  
Old 02-28-2008, 01:08 AM
  #84  
Senior Member
 
Join Date: 02-22-07
Location: Calgary, Alberta
Posts: 16,180
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by Fresh View Post
lol interior sex lights...i like that
ya thats what they were called when people first started putting interior accent lights into their cars
outtamymind is offline  
Old 03-13-2008, 05:07 PM
  #85  
New Member
 
Join Date: 11-30-06
Location: Washington, Pennsylvania
Posts: 93
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
great information and help
JTLucas is offline  
Old 03-14-2008, 01:40 AM
  #86  
Junior Member
 
Join Date: 02-18-08
Location: 973
Posts: 451
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
my MCL is on cuz on my cold air intake and my car brakes up at watever rpm is wants to some times it will be fine tho... any clue brought it to the dealer and said cuz i have a cai it voids my warrenty and had to pay for nothing... got the codes if u need them if u could help me fix it
valentino0214 is offline  
Old 03-14-2008, 12:24 PM
  #87  
I'm old school
 
Halfcent's Avatar
 
Join Date: 02-16-05
Location: Nashville
Posts: 6,901
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Okay, well I had a lot difficulty understanding what exactly you are trying to say. I believe you said you have a cold air intake, you occasionally get a CEL, your dealer did scan it for you and provided you the codes, but won't fix it because of the aftermarket CAI. That all sounds perfectly normal. I guess you could tell us what your code is, I'm guessing P0171. Which brand of CAI are you using? You might have to just get your own scanner and clear the codes as they come up from time to time.
Halfcent is offline  
Old 03-16-2008, 03:57 PM
  #88  
Junior Member
 
Join Date: 02-18-08
Location: 973
Posts: 451
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
a titan cold air.... yeah u think maybe cuz i put oil on the air filter.. sometimes my car wont touch redline( the govner) it will break up and my car will start jerking
valentino0214 is offline  
Old 03-16-2008, 06:27 PM
  #89  
I'm old school
 
Halfcent's Avatar
 
Join Date: 02-16-05
Location: Nashville
Posts: 6,901
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I have never heard of a Titan brand intake. I still need the code. And you absolutely should NOT have put oil on your air filter. Do this; Put your stock intake back on and get the codes cleared. See if that fixes it.
Halfcent is offline  
Old 03-20-2008, 08:11 PM
  #90  
Senior Member
 
Join Date: 05-17-07
Location: Ft. Hood
Posts: 476
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I have had my intake on for about 6+ months now, and I recently got the "car running lean bank 1" code... could something else be the problem?
wisemanonice is offline  
Old 03-20-2008, 08:13 PM
  #91  
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: 01-30-07
Location: Philadelphia, Pa
Posts: 7,835
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
my airbag sensor cam eon today
Jimmys2007CobaltSS/C is offline  
Old 03-21-2008, 01:10 PM
  #92  
Senior Member
 
Join Date: 08-04-06
Location: Irving, TX
Posts: 747
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
ive been reading the post on the P0171 code.

i just installed the injen cold air for my 2.0 a few weeks ago. then had the GM touring installed about 2 weeks ago. last night the CEL light came on heading to AK from DFW Tx(visiting inlaws).

everyone is saying get the code cleared and move on. my questions is this, is it effecting anything. if more air is coming in is it telling another part to send more fuel?
will20four is offline  
Old 03-21-2008, 07:52 PM
  #93  
I'm old school
 
Halfcent's Avatar
 
Join Date: 02-16-05
Location: Nashville
Posts: 6,901
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I want to start by reminding everyone that this thread really isn't a problem troubleshooting thread. It's designed to let you know the proper action to take if a light comes on. But I'll address the recent items.

An airbag light is not the same thing as a MIL/CEL. Get that checked by the dealer right away.

The P0171 code is highly misunderstood. It does not mean that the engine is running lean. It means the fuel trim system, which compensates for fuel mixtures, has being correcting for lean too often, and hence sets the code. The engine is still just fine. It is a common code to get with aftermarket intakes because they can deliever more air past the MAF sensor rather then through it. Here is what you do: Check the code and verify it is the P0171, and only that. Then simply clear it, knowing that you are fine. The point is, when the light is on, you don't know what it's for UNTIL you scan it. Just don't assume it's one thing when it could be another.
Halfcent is offline  
Old 03-28-2008, 10:06 AM
  #94  
Senior Member
 
Join Date: 05-16-07
Location: austin, tx
Posts: 620
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
my cel light has been on for a week. its the P0171, i had taken it to the dealer wenesday and the reprogrammed it. well leaving the parking lot of best buy it came back on. and i had put gas in when i left the dealer, put about 3/4's in. coming to work this morning im down to alil more that 1/4 tank of gas. on a full tank i range anywhere from 280-315 mpg, so far the last time i filled up my tank i got 250mpg. so i have to take it back tuesday
orngebalt is offline  
Old 04-02-2008, 03:13 PM
  #95  
Member
 
Join Date: 06-21-07
Location: Denver, Colorado
Posts: 353
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
thanks for the write up Halfcent...
The Punisher is offline  
Old 04-08-2008, 05:20 AM
  #96  
Senior Member
iTrader: (1)
 
Spun's Avatar
 
Join Date: 12-23-07
Location: Lower Mainland B.C.
Posts: 1,665
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
My Check Engine Light comes on and goes off, after a few hours, a day max, has been doing this for a couple weeks. I took it in for an oil change, when I got it back it stoped for a few days then started back up again. I have no engine/performance mods done what so ever but the car is booked in for Stage 1 in 2 days. The car seems to run fine with or without the light on but i have no idea what the real problem with the car is. The only mods to the car are the stereo and the HID conversion kit. Could the adapter (GMOS LAN 04) have anything to do with it and oner more question do you think its going to cause a problem with the stage 1 install, cuz I have been waiting to put it in and might loose my mind if I get a phone call saying "Sorry...
Thanks
Spun is offline  
Old 04-08-2008, 08:17 PM
  #97  
I'm old school
 
Halfcent's Avatar
 
Join Date: 02-16-05
Location: Nashville
Posts: 6,901
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
More then likely the stage kit install will correct whatever the problem is.

By the way, just because the light goes out, the code is probably still stored in the computer. So you can still get it scanned to see if its there and what it is.
Halfcent is offline  
Old 04-09-2008, 06:49 AM
  #98  
Senior Member
iTrader: (1)
 
Spun's Avatar
 
Join Date: 12-23-07
Location: Lower Mainland B.C.
Posts: 1,665
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thanks,
I was hoping when they flashed the car during the install it would at the very least tell me what the problem is so it can be delt with.
Spun is offline  
Old 04-25-2008, 03:33 PM
  #99  
New Member
 
Join Date: 04-22-08
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Just get a scanner

So I know no one probably has 100 bucks laying around, but I got a scanner from checker just so I could have my own, because I have a bad habit of not disconnecting my battery when I do work so anytime I mess with my intake or anything it sets of the MIL. For $100 you can get a little computer to keep in your car that will tell you exactly what the code is and if it is just a result of you doing something you can turn it off. Maybe the best 100 bucks I spent.
ssnick is offline  
Old 04-28-2008, 12:27 AM
  #100  
I'm old school
 
Halfcent's Avatar
 
Join Date: 02-16-05
Location: Nashville
Posts: 6,901
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I've had one now for about 2 years.
Halfcent is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: The Cobalt DTC thread (merged)


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.