Official Turbo LSJ thread!!! - Page 9 - Cobalt SS Network

2.0L LSJ Performance Tech 205hp Supercharged SS tuner version. 200 lb-ft of torque.

Official Turbo LSJ thread!!!

Old 08-19-2011, 02:04 PM
  #201  
Senior Member
iTrader: (4)
 
ebristol's Avatar
 
Join Date: 04-15-07
Location: WI
Posts: 5,464
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Originally Posted by jonathan923 View Post
IMO it takes alot of work, time, and more money to really get to max 300whp on an m62.
It can be done for less then $2,000 if you spend your money in the right spots and get a good tune.
ebristol is offline  
Old 08-19-2011, 02:06 PM
  #202  
Senior Member
Platinum Member
iTrader: (14)
 
EXsoccer1921's Avatar
 
Join Date: 05-04-08
Location: The 405
Posts: 37,072
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
on e85 yeah. but not everyone has access to it. 91..not so easy.
EXsoccer1921 is offline  
Old 08-19-2011, 11:54 PM
  #203  
Senior Member
iTrader: (9)
 
Join Date: 05-17-08
Location: Pittsburgh
Posts: 2,070
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by jonathan923 View Post
Am not sure about the spool time on that turbo but i say it has to be somewhere between 3500-4300rpms. Ive seen that turbo and its pretty big but that isnt too bad for spool time either. I can have almost full boost by 3200k but then am on a s20g which is also smaller but it deff gives a kick in the rear once you step on it
if i am not mistaken the s252 is smaller then the s256, the difference is the extended tip, correct?
Frew is offline  
Old 08-20-2011, 01:47 AM
  #204  
I'm too JDM for you
iTrader: (7)
 
BLAZIN07SS's Avatar
 
Join Date: 06-05-07
Location: Miami, Florida
Posts: 16,370
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
the s252 is only extended tip, the s256 is available with or without extended tip
BLAZIN07SS is offline  
Old 08-20-2011, 02:36 PM
  #205  
Senior Member
iTrader: (9)
 
Join Date: 05-17-08
Location: Pittsburgh
Posts: 2,070
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by BLAZIN07SS View Post
the s252 is only extended tip, the s256 is available with or without extended tip
so the 252 and 256 numerical value has nothing to do with trim or wheel size?
Frew is offline  
Old 08-20-2011, 02:43 PM
  #206  
I'm too JDM for you
iTrader: (7)
 
BLAZIN07SS's Avatar
 
Join Date: 06-05-07
Location: Miami, Florida
Posts: 16,370
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Yes it does. The 252 is a 52mm turbo. The 256 is a 56mm
BLAZIN07SS is offline  
Old 08-20-2011, 02:48 PM
  #207  
Senior Member
iTrader: (9)
 
Join Date: 05-17-08
Location: Pittsburgh
Posts: 2,070
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
thanks for clearing that up josh
Frew is offline  
Old 08-20-2011, 02:52 PM
  #208  
Senior Member
Platinum Member
iTrader: (14)
 
EXsoccer1921's Avatar
 
Join Date: 05-04-08
Location: The 405
Posts: 37,072
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
EXsoccer1921 is offline  
Old 08-20-2011, 03:13 PM
  #209  
Senior Member
iTrader: (9)
 
Join Date: 05-17-08
Location: Pittsburgh
Posts: 2,070
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
hmmm, i cant seem to find the s252, only the s256 and up
Frew is offline  
Old 08-20-2011, 03:37 PM
  #210  
Senior Member
Platinum Member
iTrader: (14)
 
EXsoccer1921's Avatar
 
Join Date: 05-04-08
Location: The 405
Posts: 37,072
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
EXsoccer1921 is offline  
Old 08-20-2011, 03:44 PM
  #211  
Senior Member
iTrader: (9)
 
Join Date: 05-17-08
Location: Pittsburgh
Posts: 2,070
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
thanks, good info
Frew is offline  
Old 08-20-2011, 05:37 PM
  #212  
Senior Member
Platinum Member
iTrader: (14)
 
EXsoccer1921's Avatar
 
Join Date: 05-04-08
Location: The 405
Posts: 37,072
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
no problem
EXsoccer1921 is offline  
Old 08-22-2011, 09:52 AM
  #213  
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: 01-07-09
Location: Queens, NY
Posts: 7,881
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
hey guys, am getting this issue that when ever am stoping i get a light on my dash saying "brake fluid" i checked and i have enough. Its been happening every so often but my brakes work fine and all. any ideas of what this might be?
jonathan923 is offline  
Old 08-22-2011, 02:48 PM
  #214  
Banned
iTrader: (9)
 
Join Date: 09-06-07
Location: columbus, Ohio
Posts: 3,733
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by jonathan923 View Post
hey guys, am getting this issue that when ever am stoping i get a light on my dash saying "brake fluid" i checked and i have enough. Its been happening every so often but my brakes work fine and all. any ideas of what this might be?
Mine did the same thing, but it was every time I turned right around 15 MPH. I just topped off my brake fluid and it stopped.
BumbleBee is offline  
Old 08-22-2011, 03:20 PM
  #215  
Senior Member
 
Join Date: 10-20-08
Location: New Jersey
Posts: 546
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
i gots beat by a 2.3 stroker, gt35r evo the other night
yellowss7590 is offline  
Old 08-22-2011, 04:08 PM
  #216  
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: 01-07-09
Location: Queens, NY
Posts: 7,881
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Originally Posted by BumbleBee View Post
Mine did the same thing, but it was every time I turned right around 15 MPH. I just topped off my brake fluid and it stopped.
yea that happens to mine as well. everytime i do a right turn. thanks!!!
jonathan923 is offline  
Old 08-22-2011, 06:12 PM
  #217  
Senior Member
iTrader: (9)
 
Join Date: 05-17-08
Location: Pittsburgh
Posts: 2,070
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Is your res topped off?
Frew is offline  
Old 08-22-2011, 07:52 PM
  #218  
Banned
 
Join Date: 06-23-05
Location: ky
Posts: 8,032
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by jonathan923 View Post
hey guys, am getting this issue that when ever am stoping i get a light on my dash saying "brake fluid" i checked and i have enough. Its been happening every so often but my brakes work fine and all. any ideas of what this might be?
that means you shouldn't ever stop.
selfinfliction is offline  
Old 08-23-2011, 08:41 AM
  #219  
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: 01-07-09
Location: Queens, NY
Posts: 7,881
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Originally Posted by Frew View Post
Is your res topped off?
is not.
jonathan923 is offline  
Old 08-23-2011, 12:12 PM
  #220  
Senior Member
 
Join Date: 05-09-11
Location: Kentucky
Posts: 613
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I need to request a couple of pictures. One of How the belt is ran after taking the blower off and another of the oil feed from the motor. Any help would be greatly appreciated.
slawson0042 is offline  
Old 08-23-2011, 12:23 PM
  #221  
Member
 
Join Date: 11-26-10
Location: Youngstown OHIO
Posts: 250
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by jonathan923 View Post
yea that happens to mine as well. everytime i do a right turn. thanks!!!
same thing happened to mine at the beginning of summer and I had to get a new rear driver side caliper which fixed the problem. It was apparantly the caliper leaking brake fluid
nmoe330 is offline  
Old 08-23-2011, 12:34 PM
  #222  
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: 01-07-09
Location: Queens, NY
Posts: 7,881
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Originally Posted by *Cobalt$$* View Post
same thing happened to mine at the beginning of summer and I had to get a new rear driver side caliper which fixed the problem. It was apparantly the caliper leaking brake fluid
thats another one to look at. so i guess ill have to cheack all the calipers just in case. thanks for the input man
jonathan923 is offline  
Old 08-23-2011, 12:47 PM
  #223  
Senior Member
 
Join Date: 11-06-06
Location: Pontypool, Ontario
Posts: 992
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by slawson0042 View Post
I need to request a couple of pictures. One of How the belt is ran after taking the blower off and another of the oil feed from the motor. Any help would be greatly appreciated.

i thought I had pics of these things but i do not. For the oil feed there are three oil galley plugs on the back side of the motor take your pic of any of those whichever works out better for your set up.

I have a pic of what NOT to do with your belt. Don't use an idler pulley in place of the SC mine lasted me like 2 weeks before it bent and spit a belt. I thought I had pics of my current set up but I do not.

Stiner is offline  
Old 08-23-2011, 01:45 PM
  #224  
Senior Member
Platinum Member
iTrader: (14)
 
EXsoccer1921's Avatar
 
Join Date: 05-04-08
Location: The 405
Posts: 37,072
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
musta had a bad pulley then, cause i never had any problems with mine in my old setup. neither did stu
EXsoccer1921 is offline  
Old 08-23-2011, 02:15 PM
  #225  
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: 01-07-09
Location: Queens, NY
Posts: 7,881
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
i think life is so much easier with a 2.4 tensioner and a 2.2 belt. you dont need that other extra pulley and stuff. ill try to take a pic of my setup tonight if theres still some light outside
jonathan923 is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Official Turbo LSJ thread!!!


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.